Aktiviteter

Nedan aktiviteter finns att välja på för dagarna i Åre. Varje dag finns något som passar både den som vill åka alpint och den som gärna gör något annat.

För dig som inte åker alpint

Längdskidåkning med guide

Guidad tur i Åre Björnens välpreparerade längdspår. Vässa tekniken och njut av längdskidåkningen. Inkluderar lunch på Bergstugan. Hyra av utrustning tillkommer, detta väljer du i formuläret för anmälan. Skidhyra förbokas enligt anmälan av Fjällkonferens på längdcentret i Björnen och hämtas ut av deltagarna i samband med aktiviteten. 

Ridtur

Upplev vinterfjällen i Åre från hästryggen på en bekvämt töltande Islandshäst. Vintertid får du galoppera i lössnö ut över vidderna eller rida in i storskogen med snötyngda granar. Innan ni sitter upp hjälps alla åt att förbereda hästarna vilket är ett härligt sätt att lära känna sin häst. 

Spa

För dig som vill ta hand om kroppen på er konferens i Åre föreslår vi att du spenderar dagen på spa. På Tott hotellets spaavdelning blir ni omhändertagna av duktiga terapeuter. Njut av massage, bad eller kanske en ansiktsbehandling. Entré till spa ingår för den som väljer spaaktivitet på söndagen.

För dig som åker alpint

Skidhyra

Fyll i önskemål under anmälan. Skidhyra förbokar vi på Fjällkonferens på...
Observera att du trots förbeställning kommer behöva göra vissa justeringar på plats efter utprovning av pjäxor.  

Alpin skidåkning

I Åre finns över 80 nedfarter och 42 liftar som passar nybörjaren såväl som den erfarne skidåkaren. Den längsta nedfarten är 6,5 km lång och det finns många gröna och blå nedfarter i området. 3 nya stolliftar (Tegefjäll, Fjällgården och Sadeln) färdigställdes i december 2013.

Liftarnas öppettider: 09:00-16:30, VM 8:an öppnar redan kl. 08:00 för den som vill förlänga dagen.